Bosklassen 2016

Bosklassen 2016

vrijdag 23 mei 2014

Het ontbijt was donderdagmorgen niet te overzien: lange tafels vol ontbijtbuffet: eigengemaakte fruitsalade, spek en ei, cornflakes, yoghurt, zoet én hartig beleg, mandenvol broodjes, fruitsap, chocomelk. Je moest al een strateeg zijn om het op je bord gestapeld te krijgen en er heelhuids mee aan je tafel te geraken. Heeeerlijk….dankjewel aan de kookploeg.
De turnleerkrachten die ons ondertussen redelijk goed kennen qua sport én qua volhouden hadden eerder een  5-tal keuzemogelijkheden voorgesteld en zo startte de voormiddag met boterhammen en zonnecrème smeren (’t schijnt dat dat laatste in Brugge niet nodig was…)rugzak zoeken, te warme kledij weer in de kamer leggen, fietsen voor de 4e keer nakijken, banden oppompen, proefritjes doen, waterflessen en picknickmateriaal inpakken en tenslotte vertrok iedere groep, uitgezwaaid door de koks en meneer Walter die in “de centrale” bleef met zijn bezemwagen-die-kuren-vertoonde. Er was een sneukeltocht, een 

wandeltocht, 2 aparte fietstochten én een zware mountainbiketrip en dat ging om afstanden van 50 tot 70 kilometer. We hébben wat van Limburg gezien die dag, zelfs van Nederland na een overzet over de Maas. 


En de genieters gingen naar de Wissen voor een zintuigenwandeling en een vaart met fluisterbootjes waar zelfs de grootste kwebbeltantes in slaapstand van geraakten. 

De wandelaars sukkelden wat met Limburgse lijnbussen en waren te laat voor het avondeten maar 

ongelooflijk die kampmentaliteit: we hebben met zijn allen gewoon gewacht met eten tot de laatste 10 het domein op strompelden. De patatjes waren daardoor wat zacht maar ’t was heerlijke soep. Ondertussen werd onze binnenkoer door zeer bonte toiletten opgefleurd want ’t was fuifavond… Rood, geel en zwart voerden de boventoon maar er waren er ook die zich van de voetbalgekte niets aantrokken en in hun échte beste kleren fuifden. We kregen een glowstick en een heerlijke Braziliaanse cocktail om te starten en naar het einde toe een cola en een zakje chips. Buiten zomerwarm, binnen nog warmer én onze keuze muziek uiteraard, door Sebastiaan gemixt en door een gloednieuwe huisDJ Arno creatief aangevuld.Toen moest er toch voorzichtig een eind aan komen, net toen een hele bende knappe mannen op het podium een prachtige act ten beste gaven, nam meester Dieter de micro ter hand om ons streng maar rechtvaardig bedwaarts te sturen want het avondritueel duurde langer dan anders met al die schmink


Geen opmerkingen:

Een reactie posten