Bosklassen 2016

Bosklassen 2016

donderdag 16 mei 2019

Dag 3: Bitcoins verzamelen

Alweer gewekt door vrolijk bosgefluit en/of het goedemorgen van de kamerbegeleiders. Een kattenwasje volstond want beneden lonkte een ontbijt-BUFFET als in een driesterrenhotel: ongelooflijk: 3 tafels vol heerlijkheden: verse fruitsla met platte kaas, ter plaatse gebakken en geklutst spek en ei, manden vol krokante en zachte broodjes, cornflakes, kaas en hesp en zoetigheid die we niet allemaal zullen vernoemen… We hadden handen tekort om het naar onze plaats te dragen waar we dan nog tussen koffie, chocomelk, fruittsap of melk mochten kiezen.


Even vermelden dat we een pracht-extra verpleegster meehadden en dat ze behoorlijk wat pillekes- pleister-, ontsmet-, zalf- en ons onbekend lap- en tapwerk opknapte waarvoor onze zéér welgemeende dank aan mevrouw Caroline. Ook bijna onzichtbare muggenbeten werden liefdevol opgespoord.   Pechvogel Stijn werd “op de voet” door haar gevolgd want hij had zich toch wat verzwikt op zijn 21 kilometer.  De aangeduide groepskleuren moesten aan de afwas, anderen gingen gebitpoetsen en nog anderen hielden echt van de morgenstond en de dauw en misschien toch ook van het eventjes alleen zijn.

Ralph was toch behoorlijk onder de indruk van onze glansprestatie gisteren, Admar was er zelfs een beetje zijn gamen door vergeten en Lieke beloonde hen pedagogisch verantwoord met enkele uurtjes vrij buitenspelen: juffen vlochten kunstige vlechten, lakten nagels, we bliezen prachtige zeepbellen, keuvelden, sportten, rolden in buizen, sportten met de leerkrachten, lazen strips en speelden uitvergrote én normale gezelschapsspelen. Ontspanning na de inspanning van gisteren!

Het kamplied lonkte maar het middagmaal nog meer: courgettesoep met kokosmelk en een héérlijke vis-want-zonder-graten. Er wordt op bosklas, ook door der meest kieskeurigen zeer gavarieerd gegeten.  Na een vrijblijvende platte rust was er geld te verdienen want Fix it Felix wou zijn vrienden vrijkopen,  als daar maar geen schandaal van komt...  Wij dus bit-coins gaan verdienen met hoepellopen, schoenenpetanque, parachutewapperen, blikgooien, muurcrashen, prikmikado en piratenparcours. Het vieruurkarretje rolde het  hellend vlak af met een heerlijke pannenkoek waarna meneer Chlarie 3 (oude?) vrijwilligers en mevrouw Caroline met warme woorden en een cadeau bedankte en wij met een spontaan en zeer gemeend applaus.

Daarna de groepsfoto en - voor de dappersten- een heus waterballonnengevecht om te controleren of onze gloednieuwe T-shirts wel kleurvast zijn.


Vrijwilligers zetten tafel en stoelen buiten om niets van de zomeravond te missen maar ook omdat meester Dieter en meester Walter de eetzaal tot fuifzaal aan het verbouwen waren...
Het laatste avondmaal bracht pizza en de gesprekken gingen over wie met wie wou dansen.

Met zijn feestelijke hemd en zijn koptelefoon zag meester Dieter er niet alleen als een gediplomeerde DJ uit, hij wàs het gewoon want hij kende onze favoriete muziek en we waren niet van de dansvloer weg te slaan. Tof ook dat de leerkrachten mooi gekleed meedansten en onze Axelle in de polonaise meezwierden. Ze zijn in Merelbeke toch een beetje anders dan op school... Helaas, ook aan letterlijk mooie liedjes komt een eind en dat was zo rond 10 uur.
Slaapwel en tot morgen


2 opmerkingen:

  1. Zag er weeral lekker uit!
    De gasten zien er ontspannen en happy uit.
    Alvast bedankt voor de goede zorgen👍😘

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai zeg die gastjes worden daar nogal in de watten gelegd hoor door een schitterend team van leerkrachten. Groetjes van de ouders van Yoni

    BeantwoordenVerwijderen