Bosklassen 2016

Bosklassen 2016

dinsdag 28 mei 2024

Kamp Waes: Bosklassen 2024Deze voormiddag kwamen de leerlingen vol spanning toe op school.

Nog even een toiletpauze en dan te voet richting ons kamphuis.

De Special Forces van Kamp Waes verwachtten ons, maar willen dat de leerlingen hun gewoontes overnemen. Wie hoort thuis in welke tak van de SF?


Eenmaal toegekomen begint de typische kamphuisstress. De voorwacht heeft gelukkig alle valiezen op de kamers gezet. Het valiezengesleur naar de kamers was dit jaar niet nodig. Toch konden we niet ontsnappen aan de tegenspartelende hoezen die we moeilijk konden bedwingen om deze over de matrassen te krijgen. En ook een plaatsje vinden voor onze valies, toiletzak, linnenzak en andere essentiƫle voorwerpen was geen sinecure.Iedereen geraakte geĆÆnstalleerd en dat was het signaal om ons domein te verkennen. Heel wat bos, veld en twee vijvers zorgen ongetwijfeld voor een topweek.We horen knorrende magen bij leerlingen en leerkrachten. Dit jaar verwennen meester Hendrick, meester Dieter en juf Gaia ons met heerlijke bosklasmaaltijden. Wat hebben we gesmuld van de aardappelen, appelmoes en worst. Het was iets wat ons allemaal smaakte.De afwas gebeurt door vrijwilligers: een ideale kennismaking voor wat later deze week een beurtrol wordt.
De kampdans vertelt ons dat het tijd is voor het eerste spel, we worden per kleur in groepen verdeeld en kregen een T-shirt in onze groepskleur. Klaar voor onze eerst groepsactiviteit ‘estafettespelen’. We lopen heen en weer tussen twee kegels, soms vooruit, soms achteruit, met lepel of spaghetti in de mond, met verschillende ballen en ook soms in team.

Na de activiteit werden we verwend met een vieruurtje door de koks. Klaar om onze volgende teamactiviteit te doen.
De leerlingen moesten zoveel mogelijk opdrachten doen binnen het uur.
Nog even vrij op het domein om dan te beseffen dat het al tijd was voor ons avondmaal.

Deze keer kunnen we onze hongerige maag vullen met croque monsieurs. Het was super lekker!!

Na onze lekkere maaltijd was er nog tijd voor een avondactiviteit ‘binnen de minuut’.

En dan is het voor iedereen tijd om te gaan slapen.
Bosklas-traditiegewijs zijn we het al gewoon dat de eerste nacht wat extra patrouille, voor enkele leerlingen die de slaap niet willen vatten, nodig is.

Als uiteindelijk iedereen slaapt, dromen we na van alle mooie dingen die we vandaag beleefden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten