Bosklassen 2016

Bosklassen 2016

vrijdag 9 juni 2023

FC De Kampioenen: terug naar huis

 

De laatste ochtend.


Het waren vermoeiende dagen, we merken het aan het moeilijker wakker worden.
De laatste dag is ook altijd een rush. Voor het ontbijt al wat materiaal sorteren, om na het ontbijt de valiezen te maken.

Het ontbijt wordt deze ochtend aangevuld met 2 soorten milkshake: aarbeien-banaan en kiwi-banaan.
Het is ongelooflijk hoeveel bananen de koks deze week verwerkt hebben.

Er is er een jarig, Seppe viert zijn 16e verjaardag. De hele eetzaal zing uitbundig mee om zijn verjaardag te vieren.

Na het ontbijt maken we onze koffers, we sleuren die zware ondingen van de trap en beginnen al het materiaal te verzamelen. De juffen en meester sleuren gigantische dozen naar een plaats waar de camion dit kan inladen. Alle ruimtes worden gepoetst. We zien de leerlingen genieten van dit momentje voor zichzelf. Sommige leerlingen willen graag meehelpen, anderen werken liever wat in hun bosklasboekje.
Sommige leerlingen worden aangesproken of ze niet iets hebben verloren. Er zijn toch een aantal verloren voorwerpen waar geen naam op staat.

Om 12u gaan we naar de eetzaal om te smullen van de spaghetti die de koks hebben gemaakt.
Natuurlijk sluiten we dit maal af met een oorverdovend applaus voor de koks, die ons fantastisch verwend hebben deze dagen. Want zoals sommige leerlingen het verwoorden, het eten op bosklassen was veel lekkerder dan het eten op school.Als de camion aankomt, helpen enkele leerkrachten en leerlingen om deze zo snel mogelijk in te laden, zodat al het materiaal al kan vertrekken naar school.Eenmaal de laatste afwas is afgerond is het tijd om ons te voet richting het station van Zedelgem te begeven. Met de treinrit richting Brugge sluiten we deze fantastische bosklasweek af.


Op school is het een fijn weerzien met papa en mama, nu hebben jullie recht op een welverdiend (rustig) thuisweekend.

’t Waren héérlijke dagen, dankjewel allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten