Bosklassen 2016

Bosklassen 2016

woensdag 11 mei 2022

Dag 2: Dagtochten

 

Vorige kampnachten verliepen vaak wat slapelozer dan we durfden melden maar dit keer moeten we echt niets verbloemen: er werd geslapen, wat gesnurkt en wat gezweet, tot een van de juffen op het lumineus idee kwam de ramen te openen om de temperatuur én de lichaamsgeuren wat op peil te brengen.
En vanmorgen… het eerste ontwaken… ochtendmensen en vooral langslapers vielen door de mand: terwijl de enen al fris en monter aan het dauwtrappen waren, moesten anderen hun washand nog zoeken. De kamerbegeleiders waren evenwel waakzaam en we konden samen ontbijten in buffetvorm!

Lunchpakket klaarmaken, zonnecrème smeren en de 3 groepen zien het zitten: de Sportieve Stappers, Dierenvrienden en de Stille Genieters

De sportieve stappers maakten zich klaar om kilometers te maken. Geen belegd broodje maar...Lekkere worsten tussen ons broodje om te braden op een miniBBQ. Mmmmm! Het was niet zomaar een wandeltocht van 13km. Uitdagende hilarische uitdagingen op onze weg. Zo waren we in een ware wasknijperstorm terecht gekomen. We begonnen met elk 3 wasknijpers. Wie kon ze ongezien op anderen hangen? Het werd een ware strijd! Ook het ei die iedereen meekreeg op de tocht mocht niet breken. Uiteindelijk waren er 5 van de 10 leerlingen waarvan hun ei nog heel was. Wat zal dat eitje morgenochtend smaken voor hen!  Op het einde van onze tocht werden we verwend met een lekker ijsje of een frisdrankje. Dat hadden we allemaal meer dan verdiend! Een zalige groep op een prachtige tocht door de natuur. Heerlijk was het!

De dierenvrienden gaan wandelen met Alpaca's. Maar eerst worden ze de Monteberg op vervoerd in een paardentrailer, precies of we zitten op de Meifoor! We gaan op stap met 4 alpaca's: Teddy, Joey, Moris & Tony. Mooie dieren om mee te wandelen, maar ook wel koppig en niet altijd gemakkelijk om onder controle te houden.
En dan ... terug naar Westouter. Dit hadden meester Dieter en meester Arne toch wat onderschat, want uiteindelijk heeft deze groep toch nog 10km gewandeld.

De genieters genoten in de ochtend van een prachtige stiltewandeling. Aan de speelberg Kosmos hielden ze halt om te eten, te spelen en te chillen. Daarna gingen ze richting minigolf waar ze eerst genoten van een terrasje om daarna het beste van zichzelf te geven in de minigolf. De tocht werd afgesloten met een overheerlijk ijsje en een korte wandeling terug.


Iedereen wie thuis komt, kan de douche in. Wie proper gewassen is kan genieten van juf Anne's Beautysalon. Nagels lakken, haar opmaken, wie wil kan zich laten verwennen.
Heel wat leerlingen en leerkrachten waren hun indianenpluimen kwijtgespeeld vandaag Was dit toeval of niet?

Als de heerlijke geuren ons terug in de keuken lokken, verwennen we onze magen met heerlijk stoofvlees, frietjes en salade.

En voor de avondactiviteit loopt het hier plots vol cowboys. Hoe dit kan in een indianendorp, het was ons een raadsel.

Wat bleek... 
Gisterenavond bij het avondspel van de 2e fase bleek dat er Cowboys van plan waren de indianenvelden in te nemen. De cowboys overtuigden de leerlingen van de 2e fase om tijdens de dagtocht Cowboys in indianenvel te spelen. Ze kregen de opdracht om de indianenpluimen van de leerlingen af te nemen en te verstoppen. Vandaar dat zovelen hun indianenpluimen kwijt waren geraakt.

Tegen zoveel cowboygeweld kunnen wij niet op. De cowboys verleiden ons met echte Saloonspelen.
Met allerlei gokspelen proberen we zoveel mogelijk geld van de medeleerlingen af te troggelen.


Nog voor we het goed en wel doorhebben, is het alweer tijd om ons bed op te zoeken.

Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten