Bosklassen 2016

Bosklassen 2016

woensdag 11 mei 2022

Dag 1: Welkom in het indianendorp

De laatste dagen waren druk in Ravelijn.

Maandag opruimen en nagenieten van onze eerste opendeurdag. 
Op hetzelfde moment materiaal verzamelen voor de bosklassen.
Na de middag vertrok de camion al om alles naar Westouter te brengen: dankjewel aan het Bijenhof!

Dinsdagmorgen zijn er wat meer zenuwen en hier en daar ook een heimweetraantje.
Onze bus rijdt gezwind richting Westouter. De bus zet ons af aan de kerk van Westouter, De laatste meters richting het kamphuis leggen we te voet af.

Aangekomen in Monsalvaet, wat dus echt op een kasteel lijkt. Eenmaal door de kasteelpoort zijn we toch wat weigerachtig om verder te gaan. We komen toe op een prairie die is ingenomen door indianen.

De indianen verwachtten ons, maar willen dat de leerlingen de indianengewoontes overnemen.

Na de kennismaking met de indianen is het tijd voor een vast bosklasritueel. De leerlingen sleuren de, soms te, zware valiezen op de trap richting de kamer. Het bed opmaken wordt een gevecht met matras en kussensloop.

We horen knorrende magen bij leerlingen en leerkrachten.  Dit jaar is het niet meester Guido als bosklaskok, maar verwennen meester Walter, meester Ruud en juf Brigitte ons met heerlijke bosklasmaaltijden. Wat hebben we gesmuld van de bloemkool-broccolistoemp met rundsburger.


De afwas gebeurt door vrijwilligers: een ideale kennismaking voor wat later deze week een beurtrol wordt.

De indianen verwachten ons voor een groepsindelingsspel, want ook de indianen bestaan uit verschillende stammen. Benieuwd bij welke stam we zullen behoren, gaan we op zoek naar 55 verstopte ballonnen. In die ballonnen vinden we een tip over de groepsindeling. Met die tips moeten de leerlingen uitzoeken bij welke groep ze horen en wie er allemaal bij hun in de groep zit.
Nadat de puzzel gemaakt is, zijn er verschillende spelen om elkaar beter te leren kennen. Al "Ik ga op reis en ik ga mee", "dokter knobbel", "knuffeltikker" en ... leren we elkaar beter kennen.

 

Voor we het goed en wel beseffen is het alweer tijd voor het avondmaal. Deze keer kunnen we spaghetti-slurpend onze hongerige maag vullen.  Het was super lekker!!

Opperhoofd Skully en Chuckie wachten ons op voor een Kahoot-quiz, ze testen onze indianenkennis, onze geur en smaakpapillen, onze totempaalbouwkunde en onze zangkwaliteit.
Nadien is het tijd voor sommige leerlingen om hun bed op te zoeken, de leerlingen van de 2e fase mogen nog wat langer opblijven voor een avondactiviteit. We testen hun onze onderzoeksvaardigheden via het spel "Weerwolven van Wakkerdam."


En dan is het voor iedereen tijd om te gaan slapen.
Bosklas-traditiegewijs is het zijn we het al gewoon dat de eerste nacht wat extra patrouille, voor enkele leerlingen die de slaap niet willen vatten, nodig is.

Als uiteindelijk iedereen slaapt, dromen we na van alle mooie dingen die we vandaag beleefden.

1 opmerking:

  1. Wat leuk om het hele verslag te lezen. Bedankt om dit te delen met ons!

    BeantwoordenVerwijderen