Bosklassen 2016

Bosklassen 2016

dinsdag 6 juni 2023

FC De Kampioenen: dag 1

 

De nervositeit nam toe toen op maandagnamiddag de camion van het Bijenhof toekwam om al het materiaal voor de bosklassen naar het heem te vervoeren.

Dinsdagvoormiddag komen de leerlingen vol spanning toe op school. Nog even een toiletpauze en dan richting het station om onze trein richting Zedelgem te nemen.Het was een spannende en lang naar uitgekeken treinrit die jammer genoeg te snel voorbij was. Aan het station van Zedelgem wachtten Carmen, Markske, en Maurice ons op. De wandeling naar kamphuis Merkenveld verliep vlotter dan ooit. Eenmaal toegekomen begint de typische kamphuisstress. De voorwacht heeft gelukkig alle valiezen op de kamers gezet. Het valiezengesleur naar de kamers was dit jaar niet nodig. Toch konden we niet ontsnappen aan de tegenspartelende hoezen die we moeilijk konden bedwingen om deze over de matrassen te krijgen. En ook een plaatsje vinden voor onze valies, toiletzak, linnenzak en andere essentiële voorwerpen was geen sinecure. 
Het installeren van de kamers nam toch iets meer tijd in beslag dan we hadden gepland. Dus nadat alle kamers geïnstalleerd waren, was het al tijd voor het middagmaal. Het was iets wat ons allemaal smaakte: worst met aardappelen en appelmoes, uitgebreid met de nodige aanpassingen voor voedselallergieën en diëten.
En dan een volgende bosklasklassieker, de afwas. Het is een drukte van jewelste terwijl de eerste 2 groepen zich door de taken van na de maaltijd worstelen: afwassen, afdrogen, alle servies op z'n plaats zetten, tafels kuisen, vegen en natuurlijk ook de tafels dekken voor het avondmaal.

En... op deze eerste dag zijn er zelf al enkele leerlingen die genieten van de middagrust.

Dan, onze eerste activiteit. DDT is blijkbaar jaloers omdat hij niet is uitgenodigd voor dit event. In zijn frustratie scheurt hij de groepsverdeling van de leerlingen. De andere Kampioenen komen gelukkig met het briljante idee om de groepen onder te verdelen aan de hand van verschillende opdrachten. We moesten, hoepeldansen, blind voelen, doolhoven doorlopen, chocomelkwerpen, puzzels zoeken, water door een druk café dragen en natuurlijk dribbelen, want ja, dat kunnen deze voetballeden wel.

Na al onze inspanningen konden we terug energie opdoen met een stukje watermeloen en/of een banaan. Bananen genoeg deze week, want door een foutje in een bestelling hebben we een berg bananen die we deze week kunnen gebruiken om terug op krachten te komen na al deze leuke opdrachten.

En dan vol spanning afwachten in welk team we terechtkomen. We worden daarbij beloond met een T-shirt gesponsord door CND - interieur.

Hierna was het tijd voor wat vrije tijd. Er ontstond spontaan een voetbalmatch tussen leerlingen en leerkrachten. Bewijst dit niet dat we thuishoren bij deze sympathieke voetbalploeg.

Al deze activiteiten zorgen voor een gigantisch hongergevoel, dit wordt gespijsd door gele paprikasoep en een overvloed aan brood en verschillende soorten beleg.

Voor verschillende leerlingen was het al snel tijd om onder de verse lakens te kruipen, maar de meesten sloten de dag af met een amusante geluidenquiz. We moesten begintunes en dierengeluiden raden, sporten uitbeelden en ook nog uitvissen welke leerkrachten verstopt zaten in de foto's van de Kampioenenpersonages.
En dan was het voor iedereen tijd om ons bed op te zoeken.
Moe maar voldaan start ons eerste avondritueel en kunnen we dromen van onze eerste avonturen.

Slaapwel!

Benieuwd wat we morgen allemaal meemaken...

* We kiezen snel enkel foto's om de sfeer weer te geven van onze bosklassen. Er worden nog heel wat meer foto's getrokken, die je later terug kan vinden op de website van de school.


3 opmerkingen:

 1. Wat een toffe dag was dat veel plezier allemaal geniet ervan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super foto's , zo te zien was dag 1 al een TOP dag.
  Genieten maar zou ik zeggen. Grts

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te zien hebben ze al flink kunnen genieten
  Veel plezier verder en veel genieten.

  BeantwoordenVerwijderen