Bosklassen 2016

Bosklassen 2016

donderdag 8 juni 2023

FC De Kampioenen: dag 3


Een nieuwe ochtend.

Het bleef al langer stil deze ochtend. Voor de ene was het opstaan al moeilijker dan voor de andere.

Er begint ook al wat routine in het ochtendritueel te sluipen. De leerlingen zijn op tijd klaar en ook de verantwoordelijken voor de medicatie raken met de nodige voorbereiding sneller door het toedienen van de vele pilletjes, zalfjes, siroopjes en andere verzorgingen.

Ook het ontbijt smaakt ons opnieuw, eten in groep doet blijkbaar goed smullen.

Daarna tandenpoetsen en zoeken naar onze bosklast-shirt, want waar hadden we die nu weer gelegd?

De Kampioenentune loodst ons naar de kampvuurarena. Daar zit Boma met veel zorgen zijn boekhouding te bekijken, de PDG zit blijkbaar met financiële problemen. DDT wil hem uit de nood helpen door het veld te kopen en zijn infrast-structuur uit te bereiden.

Als Maurice en Carmen dit te horen krijgen, proberen ze hier een stokje tussen te steken.

Ze organiseren een brood-en-spelen-benefiet om geld in te zamelen om Boma uit de nood te helpen.

We gocarten, voetballen, eten bomaworsten aan een draadje, herkennen de stemmen van onze favoriete personages, speelgoedauto's aandrijven met onze adem, doorlopen een parcours met bekertjes water, werpen DDT-petten en vervoeren leerlingen met de kruiwagen.

De benefiet zorgt ervoor dat de "business" van Boma momenteel is gered. Om dit te vieren geeft hij een "Tournée Générale" met Pol-au-Vent en frietjes in de eetzaal.

Ik vraag me af hoeveel poulettekes de koks hebben moeten plukken om zo'n hoeveelheid Pol-au-Vent klaar te maken en die frietjes smaken ook veel beter als thuis. 

De voorbije dagen waren zo actief, de leerkrachten besluiten nog een bosklasklassieker in te lassen: platte rust. De leerlingen die geen rust nodig hebben zijn zo hulpvaardig dat ze met plezier meehelpen met de afwas.

Na de rust zitten de Kampioenen opnieuw in de problemen. Ze willen graag een wereldkampioenschap organiseren, maar de financiële toestand van hun voorzitter laat dot niet toe. We moeten dus opnieuw geld helpen inzamelen, zodat deze voetbalploeg hun wereldkampioenschap kan organiseren.

De leerlingen leggen een rijexamen af met de gocart zodat ze als taxi kunnen worden ingeschakeld, werpen natte sponzen naar elkaar om de spelers te verkoelen, maken spandoeken om te supporteren, spelen KUBB om hun verdedigingstechnieken te oefenen, voetballen op z'n Chinees om de Aziatische voetbaltecnieken te oefenen, bouwen een kamp om de kantine uit te breiden, er zijn scheidsrechteroefeningen en we proberen verschillende modelposes uit om een fotokalender uit te brengen zodat we extra geld kunnen inzamelen. Echter DDT wil geen wereldkampioenschap voor zijn garage. Hij probeert het verzamelde geld terug af te nemen door de secretaris van de groep te tikken.

We kunnen even uitrusten met een tussen-Doortje, de koks maakten broodpudding en er waren ook appeltjes.

We slaagden er opnieuw in voldoende geld in te zamelen. Het wereldkampioenschap kan georganiseerd worden.

Meneer Boma was ook tevreden, hij trakteerde in zijn enthousiasme iedereen op een feestje in de Pussycat.

Jaja, voor het eerst was er een aperitief-fuif op bosklassen. We zwierden met armen en benen op de hippe muziek en zongen uit volle borst mee. Het is eens iets anders, een fuif in openlucht met de feestlichten die hun lichten richten op het bladerdek boven ons.

Tijdens het feestje werden we getrakteerd met chips en een limonade.

Het was niet helemaal naar onze zin dat het laatste nummer werd afgeroepen. We werden in de eetzaal verwacht, waar een karrevracht aan Croque Monsieurs op ons lag te wachten. De koks waren vlijtig bezig met een tafel vol brood aan het beleggen.

We moesten sommige leerlingen inhouden, ze zouden blijven aanschuiven. Het is een teken dat het smaakt zeker.

Na het eten gaat een vaste groep leerlingen slapen. De andere leerlingen krijgen een voetbalwedstrijd als avondactiviteit. De finale van het wereldkampioenschap is een wedstrijd tussen leerlingen en leerkrachten. De leerkrachten winnen, maar dit bederft de sfeer niet.


Ook nu is het voor iedereen bedtijd. Moe maar voldaan kruipen we voor de laatste keer in ons bosklasbed.

Het duurt niet lang voor we allemaal in dromeland zijn. We zijn alvast benieuwd maar morgen...


2 opmerkingen:

  1. Dat was weer een fantastische dag dank u wel dat jullie onze kinderen prachtige dagen gegeven hebben

    BeantwoordenVerwijderen