Bosklassen 2016

Bosklassen 2016

woensdag 7 juni 2023

FC De Kampioenen: dag 2 - dagtochten

 

De eerste ochtend...
Er was al heel wat beweging in de verschillende kamers toen de leerkrachten de leerlingen wilden wekken. Sommige leerlingen hadden de anderen geholpen om hen klaar te maken voor het ochtendwasje, andere leerlingen wachten met plezier om wat extra aandacht van een juf of een meester.

En dan richting de eetzaal. Er zijn daar al enkele juffen druk in de weer met het klaarleggen van de medicatie. Maar ook de koks waren al lang uit de veren. Er stond daar een enorm ontbijtbuffet op ons te wachten: eitjes met of zonder spek, 3 soorten brood, een uitgebreid aanbod aan hartig en zoet beleg, cornflakes en appel- of appelsiensap.


Wat genoten we van deze overdaad, we konden dit zeker gebruiken, er stonden ons immers ferme dagtochten te wachten vandaag.
Met goed gevulde magen, mochten de speelse - en stoere stappers nog eens aanschuiven om een belegd broodje en tussendoortjes mee te nemen tijdens onze wandeltochten.

En dan gingen de verschillende groepen elk hun eigen kant op, we hadden de:

Speelse stappers

 In de voormiddag genoten we van een puzzeltocht in het bos: de cover van de nieuwe FC de kampioenen strip werd gestolen. Al de leerlingen hielpen de stukjes opnieuw te vinden. Teamwork makes the dreamwork. Gelukkig zijn we hierin geslaagd!! Tijdens de volledige tocht hadden we een extra compagnon: Odettetje het ei. Spijtig genoeg is deze gesneuveld... Noor ging er tijdens de picknick helaas op zitten. 

Daarna genoten we van enkele workshops om wat tot rust te komen: er werden bellen geblazen, make-up, kleuren, hout zoeken voor het kampvuur... 
Samen aten we onze zelfgemaakte broodjes op in het zonnetje. Zalig!

In de namiddag gingen we naar Pierlapont, een soort een kinderboerderij: een deel te voet, een deel met de go-cart en als kers op de taart kregen we luxelift van enkele werknemers van optima T. Twee ravelijnse leerlingen waren op dat moment aan het werk, wat het weerzien des te leuker maakte. We waren hen dankbaar voor de onvergetelijke ervaring. Ze bezorgden de leerlingen een grote smile op het gezicht. 

Bij aankomst in Pierlapont hebben we een drankje naar keuze genuttigd. Na de energieboost brachten we een boekje aan de vele diertjes: geiten, konijnen, paarden... We gaven hen ook wat te eten. 
Als afsluiter genoot iedereen nog van een lekker, verfrissend ijsje. Nadien gingen we huiswaarts richting onze slaapplaats. Iedereen moe maar voldaan! 

Sneukeltocht

We vertrokken met goede moed op sneukeltocht. Onze eerste stop was er meteen eentje die telde. We stopten aan juf Griet haar huis. Wat gezellig was het daar: voetballen, dansen op muziek, wat chillen in de zon,...
We maakten onze eerste aperitiefhapjes klaar: meloen met italiaanse ham, tomaat mozzarella met balsamicocrème en popcorn. Dat was echt al smullen!
Daarna maakten we onze hoofdmaaltijd klaar. Een lekkere braadworst op de bbq tussen een broodje met ajuin en saus. Heeeeerlijk!
Na al dat lekkers was er nog even tijd om wat te genieten en daarna gingen we naar onze volgende stop. We gingen langs bij meester Alexander in zijn fietsenwinkel "cafe Vitesse". Hij had nog een verfrissende verrassing voorzien: een heerlijk ijsje, ideaal voor dit warme weer. 
Daarna nog het laatste duwtje om weer terug naar het bosklasheem te gaan.
Het was een superleuke dag vol plezier en verrassingen.


Stoere stappers

Dat de Stoere Stappers stoer zijn, blijkt al vanaf de eerste meter zo te zijn. Luidkeels zingen en dansen: de glinstering vol in de ogen en een glimlach tot achter de oren. We verlaten onze uitvalsbasis en trekken de open velden in. Smalle paden vormen onze weg. Na dik uur wandelen komen we aan bij onze eerste stop: mmm verse aardbeien! Er wordt veel gelachen, gekeuveld en genoten. Het zonnetje schijnt en onze leerlingen stralen mee. 

Wanneer de zon op zijn hoogste punt staat, besluiten we onze lunch te eten. Het belegde broodje nuttigen we in bistro Zevenkerken. De prachtige tuin die het decor is voor ons terras ... We genieten nog steeds. Lang blijven we niet plakken. We strekken onze benen en de muziek komt naar boven. Een mini-fuif met maxi-pret onderweg leidt ons naar een ijshoeve. Banaan valt serieus in de smaak!

Onze kilometerteller staat niet stil en naarmate er een kilometer bijkomt, wordt de sfeer vuriger. Bij aankomst in Merkenveld zou je haast niet doorhebben dat deze Stoere Stappers al meer dan 16km achter de rug hebben. Onze tocht eindigen exact op dezelfde manier zoals we die zijn begonnen. Luidkeels zingend en dansend. Met glinstering vol in de ogen en een glimlach tot achter de oren.


Na al dat wandelen hebben de meeste nood aan een verfrissingsmoment in de douche. 

Fris gewassen worden we richting de keuken gelokt door een welgekende geur. Onze magen beginnen op slag te knorren als we ruiken dat de koks de barbecue aan hebben gestoken.
Binnen wachten ons verschillende soorten groenten en salades, nadien kunnen we ook buiten aanschuiven voor een keuze aan meerdere soorten vlees voor tussen onze hamburgers. Rust kennen de koks blijkbaar niet. Ook juf Isabel verraste ons met een bezoekje aan onze bosklassen.En dan was het voor velen tijd om hun bed terug op te zoeken. De rest kon nog genieten van een rustige avondactiviteit. Het kampvuur was al aan het branden. We staarden in de vlammen of maakten een praatje met de vrienden. En als kers op de taart, of eerder een marshmallow op een stokje, konden we onze marshmallow roosteren in het vuur.Toen was het voor iedereen tijd om stil haar of zijn bed op te zoeken. Deze avond vielen we veel sneller in slaap dan de nacht voordien.

Hoe zou dat toch komen...


1 opmerking:

  1. Dat was weer een fantastische dag zo leuk om te zien dat iedereen er van genoten heeft wat zullen ze goed geslapen hebben👍👍

    BeantwoordenVerwijderen