Bosklassen 2016

Bosklassen 2016

vrijdag 3 juni 2016

Ons laatste dagje!

De morgenwekkers leken steeds vroeger fluitend door de gang te lopen en steeds bruusker het licht aan te steken. De regen ruiste alweer door het stuikgewas en wij moesten na de hygiëne en het kapsalon proberen alles weer in die valies te krijgen…  Er waren er die plooiden, er waren er die gooiden.  Alles woog bovendien véél zwaarder door modder en nattigheid. De wasmachine  thuis zal overuren moeten draaien.  Doch waar nodig kregen we een flinke hand hulp van elkaar of van onze begeleiders.

Charmant droegen de jongens de zware meisjeskoffers de smalle draaitrap af en toen.. ons laatste ontbijt, sommigen met verlangende, anderen met spijtige blik in de vermoeide ogen. Daarna werd de sfeer wat drukker: de oudste leerlingen en de Opstap moesten met juf Hilde de handen uit de mouwen en in de kuisemmers steken.  De ijverigen bleken zich bijzonder duidelijk van de plantrekkers te onderscheiden.  Kent u de truc van plots lang op het toilet te zitten?

De handigste Harry’s hielpen de meesters het podium afbreken en zwaar materiaal door de regen onder de droge poort te sleuren.  Meester Hendriks efficiënte arendsblik coördineerde en zo tegen halfelf kon iedereen bij het Swingpaleis aansluiten voor een actieve en originele muziekquiz. Meester Bernard zat weer vooraan want ’t was een competitie…

Toen volgde er nog een heerlijke spaghetti,  een cadeau voor meester Guido’s vrijwilligerswerk, de gelijksvloer kuisen en “wachten op de bus”.

We hebben veel bijgeleerd over elkaar, over de leerkrachten  en over de vruchten-des-velds als daar zijn bieten, maïs, aardappelen en tarwe. We hebben ook geleerd dat het de volgende keer misschien toch écht zonder GSM kan zoals het op de brief gevraagd werd.

Volgende keer beter (weer)!

Dank aan allen voor deze fijne dagen


De foto's van de hele week staan op de website. Hier heb je nog eens de link:

https://ravelijn.smugmug.com/BuSO/Bosklassen-OV2-2016 

(Het wachtwoord kan je opvragen op school)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten